East Coast Events_blogi

Jokaisella yrityksellä on tarinansa.

Kaikilla tarinoilla on alku ja tämä ensimmäinen kirjoitukseni käsittelee juuri sitä, tarinan alkua. Tarinan kokonaisuudessa on paljon henkilöitä, joista voisi kirjoittaa oman osionsa. Kaikki henkilöt ovat olennainen osa tarinaa, mutta jotta pysyn jonkinlaisessa mitassa, keskityn nyt meihin kolmeen ketkä tarinaa pääsääntöisesti kirjoittaa.

Harva ehkä tietää, että tämän firman ensi-iskut tapahtuivat kesken automatkan Kotkan Hyväntuulentiellä Jari Vähämäen kanssa jutellessa.
Ilmoitin että olen hankkinut Dark River Festivaalin oikeudet itselleni ja nyt perustan firman. Kysyin, että lähdetkö mukaan?
Tästä jos mennään kuukausi eteenpäin päädyin Santeri Simosen kanssa istumaan Kotkan ABC Amiraalin kahvilaan ja on ideoitu mitä tämä uusi firma tekee, Santeri on kertonut, että muuten oikein kiva mutta hänellä alkaa opinnot Tampereella ja on vaikea operoida sieltä tänne, mutta messissä ollaan!

Lauran kanssa törmäsin ruokakaupassa ja hän ilmoitti, että tulee meille töihin! Imoitin tähän, että ei ole mitään minne tulla vielä töihin. Tästä kuitenkin kaksi viikkoa eteenpäin soitin, että istutaanko alas ja mietitään mitä voidaan tehdä.

On myös paras aika perustaa tapahtuma-alan yritys juuri ennen koronaa. Eipä siitä nyt ollut vielä silloin tietoa, kun perustuspaperit laitettiin vetämään.
Koen että monella tapaa tämä oli ehkä meille juuri se oikea aika. Uusi yritys, ei mitään opittuja toimintamalleja. Tehdään mitä voidaan ja niin tehtiinkin.
Rakennettiin streamejä Metsäkylän seuratalolla AK Sound & Music Servicen kanssa yhteistyössä. Tehtiin koulujen valmistujais- streamejä, puistokonsertteja Haminassa ja päästiin kuin pääsimmekin järjestämään Dark River Festivaalit rajoitusten juuri sen verran auetessa, että saatiin homma maaliin.
Tehtiin kaiken maailman pikkuprojekteja läpi syksyn.

Yrityksemme slogan on ”Jokainen tapahtuma vaatii tekijänsä. Jokaisella tapahtumalla on tarinansa. Me olemme se tekijä ja tarinoiden kirjoittaja”.
Tämä slogan on kuvastanut meitä alusta asti.
Minä, Laura ja Santeri ollaan kaikki aidosti kiinnostuneita tapahtumista ja niiden toteutuksesta, se ajaa meitä viemään tätä meidän yritystämme eteenpäin. Jatkuva kehittämisen halu, mitä voidaan tehdä enemmän ja paremmin, mikä on uutta mikä on hienoa ja mikä tuo sen ”VAU” jutun.
Rohkeasti eteenpäin avoimin mielin.

Tapahtumien teossa pitää olla sellaista ns. moniottelijan vikaa, pitää olla ymmärrys tapahtuman luonteesta. Missä toimitaan, miten taustalla olevat asiat vaikuttavat, miten rakenteelliset ja tekniset ratkaisut toteutetaan? Pitää olla kyky aikatauluttaa, kyky joustaa. Sellainen laatikollinen kaikkea muuta pikkunäppärää takataskussa että asiat onnistuvat.
Tapahtumissa kuitenkin luodaan elämyksiä, mitkä luovat mielikuvia ja muistoja. Tapahtuman agendan taustalla voi olla mikä vain, mutta jos tapahtuma ei jätä muistijälkeä on agendakin hukkunut.
Näistä syistä me teemme niitä tapahtumia.

Yrityksen alkuperäinen idea on luonnollisesti kasvanut ja muuttanut myös jonkin verran suuntaa alkuperäisestä ideasta. Alkuperäinen idea oli pyörittää festivaalia ja tehdä siinä sivussa vähän tapahtumatuotantoja.
Nyt rakennetaan kokonaisuuksia asiakkaille. Meillä on oma kalustevuokraamo, pyöritetään edelleen kasvavaa festivaalia ja työllistetään ihmisiä ja alihankkijoita meidän ympärillä.
Kun palaan tarinan alkuun ja sinne automatkaan ABC:lle tai ruokakauppaan ja niissä käytyihin keskusteluihin voi taas helposti hymyillä ja olla iloinen, että on kollegat ympärillä kohdillaan.

Tapahtumarikasta syksyä kaikille!